SMC TURKEY OTOMASYON A.Ş. FİRMASINA TEKNİK ZİYARET

Okulumuz Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri 11. Sınıf Alan öğrencileri ve öğretmenleri SMC Turkey Otomasyon A.Ş. Firmasına teknik ziyarette bulundular. Tüm gün Mekatronik ve Endüstri 4.0 teması üzerine Pnömatik, Hidrolik, PLC, Endüstriyel Robot Kol üzerine okulladaki derslerinin paralelinde uygulamalı eğitim aldılar.

SMC TURKEY OTOMASYON’a Teknik Eğitime ve otomasyona vermiş oldukları değer, öğrencilerimize ve bize göstermiş oldukları misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

Ara

29/11/2023 tarihinde , saat 11.30’da Deprem Tatbikatı yapılmıştır.Daha önce de olduğu gibi ilk zilde çök-kapan,ikinci zilde ise kontrollü bir şekilde eller başta olmak üzere sınıflardan bahçeye tahliye gerçekleştirilmiştir.Ders öğretmenlerimiz ve kat nöbetçilerimiz sınıftan tahliye esnasında öğrencilere refakat etmiştir.Herhangi bir yığılmaya ve kazaya mahal vermeden tatbikatın gerçekleşmesi sağlanmıştır.

*İSO MEİP KAPSAMINDA THY TEKNİK-HADIMKÖY MTAL İŞBİRLİĞİ*

İSO MEİP okullarından olan Hadımköy MTAL’in Protokol Yürütme Kurulu Üyeleri Sayın Hüseyin Bozdağ ile Sayın Hasan Büyükdede THY Teknik ile işbirliğini görüşmek üzere Genel Müdürü Sayın Mikail Akbulut’u ziyaret etti.

Uçak Bakım ve diğer rekabetçi bölümleri ile ciddi anlamda potansiyel taşıyan okulun THY Teknik ile olası işbirliği başlıklarının ele alındığı toplantıya Genel Müdür Yrd. Ömer Tayyip Çalışkan, okul müdürü Muhammed Gürsoy da katıldı. THY Teknik’in ülkemiz için gurur verici performansı ve gelecek projeksiyonu bağlamında ülkemizde de yankı bulacak sonuçlara ulaşılması hedeflenmektedir. Bu çerçevede THY Teknik, İSO ve okul teknik ekipleri yol haritası belirlemek için yakın zamanda bir araya gelecekler.

GÜRAL ELEKTRİK FİRMASINA TEKNİK ZİYARET

Okulumuz Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı öğrencileri ve öğretmenleri GÜRAL ELEKTRİK firmasına teknik ziyarette bulundular. Kaynak robotları, CNC üretim hatları hakkında yerinde gözlemleme ve uygulama fırsatı buldular. Firma yetkililerine teknik eğitime göstermiş oldukları ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen yurt dışı lisansüstü öğrenim bursluluk programı olan YLSY burs programına 19-29 Aralık 2023 tarihleri arasında başvuru imkanı tanınmış olup, başvuru şartları görselde belirtilmiştir.

Ara

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, kahraman şehitlerimizin ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyoruz.

Ara

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Okulumuz 9.Sınıf Öğrencilerimize AFET EĞİTİMİ verilmiştir.

Ara

Makina ve Tasarım Teknolojisi Alanı 11/H sınıfımız ile bölüm öğretmenlerimiz Burak MERAL ve Dilan YILDIZ  eşliğinde Emas Plastik fabrikasına teknik gezi düzenlemişlerdir. Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Makina ve Tasarım Teknolojisi Alanı 10/G sınıfımız ile bölüm öğretmenlerimiz Osman KILCI ve Enes DEMİRAL eşliğinde YILDIZ KALIP firmasına teknik gezi düzenlemişlerdir. Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürümüz Ali KARAGÖZ, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Hüseyin AYDIN ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasip TURHAN okulumuzu ziyaret ettiler okulumuz atölyelerini gezerek  bilgiler alıp incelemelerde bulundular.

Ara

*Ustalık Telafi Programını (UTP) tamamlayıp henüz beceri  sınavına girmemiş öğrencilerin, sınava girmek için  şahsen okulumuza dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

İrtibat : *MESEM Müdür  Yardımcısı Nihat KARASU*

İstenen belgeler: *Tamamlanmış Staj Defteri*

Ara

YEŞİL ENERJİNİN  ORTAMLARINDAKİ HAVANIN KALİTESİNİ ARTTIRMASI İLE STERİL ORTAM KESİNTİSİZ EĞİTİM başlığıyla hazırlanan projemiz İSO MEİP Atilla Altıntaş Proje Destekleri Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır. Sertifikayı bizzat Bakanımız Yusuf TEKİN'den aldık ve hususi olarak tebriklerini ilettiler. Projenin yürütücüsü olan alan şeflerimizden Mehmet KOŞAR ve Mesut TOKMAK'ı tebrik ediyoruz.

Ara

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla, Demokrasi ve İnsan Hakları Kulübümüzce hazırlanan, yapay zeka destekli Fotoğraf-Resim Sergisi ve Duvar Gazetesi hafta boyunca okulumuzun fuaye alanında ziyaretçilere açık olacak..

Ara

Okulumuzda "3 Aralık Dünya Engelliler Günü " kapsamında öğrencilerimizde bilinç ve farkındalık oluşturmak için ,tüm sınıflarımızda konuyla ilgili sunum yapıldı ve duvar gazetesi hazırlandı.

"ENGELLER ZORLUKLARA BAKIŞ AÇILARINDADIR."

MİNİATÜRK GEZİSİ

11-D, 11-F, 10-A sınıflarımız Damla Altunyurt, Gülsüm Özcan, Kenan Cengiz, Meral Demir, Dilan Yıldız öğretmenlerimiz eşliğinde Miniatürk gezisi düzenlemişlerdir.

Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.