T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ARNAVUTKÖY - Hadımköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ERASMUS PROJESİ

İSTANBUL SANAYİ ODASI (ISO) MESLEKİ EĞİTİM ALANINDA ERASMUS HAREKETLİLİKLERİNDE OKULUMUZDAN ÖĞRENCİ SEÇİM DUYURUSU

 

15-11-2023

 

“Erasmus+ projesi kapsamında; Mesleki Eğitim İşbirliği Projesi (İSO MEİP) bünyesindeki meslek liselerimizden; öğrenci ve öğretmenlerin yurtdışında deneyim kazanmasını hedeflenmektedir.”

 

İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan bu program kapsamında 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde gerçekleştirmek için (Ocak 2024 İçerisinde 14 gün sürecek) okulumuzdan 6 kız 6 erkek olmak üzere toplam 12 öğrenci seçilecektir. Seçilecek öğrencilerde aranılan kriterler şöyledir: 

 

*Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alan öğrencisi olmak,

*12. Sınıfta halen okuyor olmak, 

*Ders başarı durumu ve sosyal ilişkileri ile örnek öğrenci olmak,

*Devam eden Kronik bir rahatsızlığı bılunmamak,

*Hizmet Pasaportu almaya engel durumu olmamak,

*İngilizce durumunun yeterli seviyede olması gerekmektedir. 

 

İngilizce sınavı 20/11/2023 tarihinde saat 11.00 da yapılacaktır. 

 

Merak edilenler;

Proje bütçesi; AB tarafından fonlanmaktadır. Bütçe; gidiş-dönüş uçak biletini, hareketlilik süresince konaklama masraflarını (yurt ya da iki yıldızlı otel vb),3 öğün (Türk yemek kültürüne uygun) yemek masraflarını karşılar ve yurtdışında akbil benzeri kart ile şehir içi ulaşım kartlarının temin edilmesini sağlar. 

Ayrıca bir kereye mahsus olmak üzere projeye gidecek öğrencilere cüzi bir miktar ödeme yapılmaktadır. Bu ödemenin miktarıda aşağı yukarı vekâlet ve pasaport ücretlerini karşılamaktadır. Ufak tefek maddi aksaklıklar öğrenci-veli yükümlülüğündedir.  

Avrupa Komisyonun uygun bulduğu şartlarda her katılımcıya hareketlilik süresi boyunca geçerli olan seyahat sağlık sigortasının İSO tarafından yapılmaktadır. 

İSO ve katılımcılar arasında Hibe Sözleşmesi imzalanması şarttır. Sözleşmeye göre; mücbir sebep olmadığı sürece sözleşme imzalandıktan sonra katılımcı hareketlilikten vazgeçtiği taktirde sözleşmede yazan tutarı ödemekle yükümlüdür. (Katılımcının sözleşme imzaladıktan sonra; vazgeçtim, istemiyorum, uçaktan korkuyorum vb sebeplerle hareketliliğini iptal edemeyecektir.)

 

Not: Sınava tüm 12. Sınıf Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alan öğrencilerimizin eksiksiz girmesini bekliyoruz. Sınavdan sonra da yapılacak iş ve işlemlerimiz olduğu için sınava giren öğrenciler Pzt günü işletmelerden izinli sayılacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.11.2023 - Güncelleme: 15.11.2023 15:55 - Görüntülenme: 239
  Beğen | 12  kişi beğendi